Ben je klaar voor een smaakexplosie? Jamie Oliver’s soep van rode paprika en tomaat is een echte gamechanger! Door de paprika’s, uien, tomaten en knoflook eerst te roosteren in de oven, krijgt deze soep een onweerstaanbaar zoetige smaak. Perfect voor een warme, gezellige avond.
Benodigdheden
3 rode paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
2 grote rode uien, in parten
1 kg trostomaatjes, gehalveerd
6 tenen knoflook, ongepeld
olijfolie
blaadjes van 1 bosje tijm
250–500 ml hete groentebouillon of heet water
Verder nodig
braadslede
keukenmachine
steelpan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de paprika’s, uien, tomaten en knoflook met de schil naar boven in één laag in een braadslee, dicht tegen elkaar aan. Besprenkel de groenten royaal met olijfolie en bestrooi ze met tijm, zout en peper. Rooster het geheel gedurende 25 tot 30 minuten in de oven. Laat de groenten na het roosteren een paar minuten afkoelen.
Verwijder de schil van de paprika’s en tomaten, pel de knoflook en pureer alles met een keukenmachine tot een gladde massa. Schep de puree in een steelpan en voeg bouillon of water toe totdat de soep de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en grof gemalen zwarte peper.
Verhit de soep op laag vuur en serveer deze in kommen. Besprenkel de soep met een beetje olijfolie en serveer er stokbrood met boter bij.
Simply Jamie
Snel, simpel & voor iedereen
Jamie Oliver helpt je in Simply Jamie om elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Geen tijd? Geen inspiratie? Koken moeilijk? Jamie helpt je op weg.
Geef een reactie