Deze dikke maaltijdsoep op basis van spliterwten is een echte traditie bij onze Noorderburen. Jeroen maakt er een zalige Dagelijkse kost-versie van. Een kom van deze winterse erwtensoep is ideaal om na een koude wandeling leeg te lepelen.
Benodigdheden
500 g spliterwten
3 ajuinen
1 een klont boter
2 stengel prei
3 stengel bleekselder
3 aardappelen
1 varkensschenkel
200 g gerookt spek
6 blaadjes Laurier
tijm
4 kruidnagels
1 snuifje zout
1 snuifje peper
3 l water
1 rookworst
Verder nodig
staafmixer
Bereiding
Het recept “Snert” is afkomstig van Jeroen Meus.
Klassieke kost
100 klassiekers van vroeger en nu
In Klassieke kost toont Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken.
Geef een reactie