Deze erwtensoep is lichter en iets zoeter dan de klassieke versie en toch vol van smaak, perfect gevuld met groenten, rookworst en spekjes.
Benodigdheden
1 ui gesnipperd
500 g doperwten, diepvries
2 stengels bleekselderij, in blokjes
1,5 l groentebouillon
3 aardappels geschild, in blokjes
2 winterpenen geschild, in blokjes
1 knolselderij geschild, in blokjes
1 prei, in ringen
150 g spekblokjes
1 rookworst, in plakjes
peper en zout
Bereiding
Het recept ‘Snelle erwtensoep met diepvrieserwten‘ is afkomstig van OhMyFoodness en komt uit het kookboek ‘Snelle klassiekers met een twist‘.
Snelle klassiekers met een twist
Van hutspot tot risotto en van cheesecake tot paella
De bekende recepten bevatten verrassende twists, waardoor het gerecht net even anders is dan je gewend bent: gewokte hutspot met pikante gehaktballetjes, risotto uit de oven, cheesecake in een potje en paella met drumsticks. Ovenschotels, pasta’s, (hartige) taarten, maaltijdsalades, snacks, soepen, toetjes; in 90 recepten komt alles aan bod. De verscheidenheid aan vegetarische, vlees- en visgerechten maken het boek toegankelijk voor iedereen.
Geef een reactie