Erwtensoep tijdrovend? No way! Deze versie staat binnen een half uur op tafel en is net zo lekker.
Benodigdheden
350 ml bouillon met rundvlees
600 g fijne diepvries tuinerwten
450 g iets kruimige aardappelen
2 runderrookworsten
20 g verse platte peterselie
500 g erwtensoepgroente
Bereiding
Zeef de bouillon boven een pan, bewaar het vlees. Verdun de bouillon met water volgens de aanwijzingen op de pot. Voeg de tuinerwten toe, breng aan de kook en kook 10 min. Pureer met de staafmixer.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworst in plakjes en snijd de peterselie fijn. Voeg de aardappel samen met de soepgroente toe aan de soep. Kook op laag vuur nog 15 minuten.
Voeg de laatste 5 minuten het rundvlees uit de bouillon en de rookworst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de pan van het vuur af en roer de peterselie door de soep. Serveer in diepe borden of kommen.
Tip
Serveer de soep met roggebrood en runderrookvlees.
4 personen
Bron: Albert Heyn
Geef een reactie