Een eenvoudige en smaakvolle groene soep, gemaakt met ui, aardappel, sla en erwtjes. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht. Makkelijk te bereiden en snel klaar!
Benodigdheden
1 grote ui
0,5 kg kruimige aardappelen
1,5 l water
2 groentebouillonblokjes en 1 kippenbouillonblokje
75 g veldsla
100 g kropsla
400 g diepvrieserwtjes, extra fijn
peper en zout
Bereiding
Pel de ui en snijd deze in stukken. Schil de aardappel, was hem en snijd hem in stukken. Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de aardappel toe en stoof nog eens 4 minuten.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat het geheel 15 minuten koken.
Doe de sla erbij en kook nog ongeveer 2 minuten op laag vuur. Mix de soep glad. Voeg de erwtjes toe en laat de soep nog even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Geef een reactie