Benodigdheden
350 g runderpoelet of 350 g runderschenkels
1 prei
1 wortel
1 ui (in stukken)
2 takjes bladselderij
1 mespunt tijm
evt. 1 stukje foelie
5 peperkorrels, gekneusd
2 eieren
2 el kookroom
1 citroen (sap)
Verder nodig
Bereiding
Breng 1 liter water met het vlees aan de kook. Schep het schuim er tussendoor af. Snijd de helft van de prei in stukken en de andere helft in smalle ringen. Houd de preiringen apart en voeg de preistukken toe aan het vlees.
Snijd de helft van de wortel in stukken en de rest in plakjes van 1 cm dik. Roer de stukken wortel door de soep en houd de plakjes apart.
Voeg de ui, de helft van de peterselie en selderij, de tijm, foelie en peperkorrels toe. Trek er afgedekt in 2,5-3 uur een bouillon van.
Steek intussen sterren uit de wortelplakjes.
Klop de eieren met de room, zout en peper los, maar niet schuimig. Giet het ei in het kopje en dek af met folie. Zet het kopje tot aan de helft in een pan met water.
Breng het water tegen de kook aan en laat het ei in circa 20 minuten stollen. Stort het ei op een bord en laat afkoelen. Snijd daarna in plakken en steek er sterren uit.
Zeef de bouillon door een natgemaakte theedoek of linnen doek. Verwijder de groenten en kruiden en snijd het vlees iets kleiner. Breng de bouillon op smaak met wat citroensap.
Voeg het vlees, de wortelsterren en preiringen toe aan de soep en kook 2 minuten.
Serveer de runderbouillon en verdeel de eisterren erover. Garneer met blaadjes peterselie en selderij.
4 personen
Bron: Boodschappen Magazine nr. 12 van 2016
Geef een reactie