Erwtensoep maak je traditioneel natuurlijk met rookworst en spek. Maar het is ook heerlijk met gerookte paling.
Benodigdheden
2 el olijfolie
3 bosuitjes, in ringetjes
15 g verse dille, fijngesneden
450 g tuinerwten, diepvries
500 ml kippenbouillon
450 g voorgekookte minikrieltjes
75 g roomkaas
100 g gerookte palingfilet, in stukjes
Bereiding
In pan olie verhitten en bosui en helft van dille 1 min. fruiten. Tuinerwten (3 el bewaren) even meefruiten. Bouillon erbij schenken en erwten in 3-4 min. zachtjes gaarkoken. Met staafmixer soep pureren. Krieltjes aan soep toevoegen en in 5-6 min. zachtjes gaarkoken. Rest van erwten en roomkaas door soep roeren en kaas laten smelten. Paling en rest van dille door soep roeren en even meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen.
Tip
Indien je Europese paling niet meer vindt, kies dan voor gerookte forelfilet als goed alternatief.
4 personen
Bron: Allerhande
Geef een reactie