Benodigdheden
veel Roma- of pruimtomaten
3 grote wortelen
6 teentjes knoflook
1 middelgrote ui
1 l groentebouillon
2 el balsamicoazijn
2 el zelfgemaakte basilicum pesto
1/4 tl chilivlokken
zout en peper
80 ml olijfolie
Ook handig
Bereiding
Verdeel de Roma- of pruimtomaten, uien, wortelen en knoflook over een grote bakplaat en besprenkel ze met enkele eetlepels olijfolie. Rooster de groenten in de oven totdat ze gaar en licht gekarameliseerd zijn. Doe de geroosterde ingrediënten samen met een beetje bouillon in een blender en pureer alles tot een gladde soep.
Voeg de gepureerde soep toe aan een soeppan en meng alle overige ingrediënten erdoor. Breng het geheel aan de kook voordat je het serveert.
Als je een zuivelvrij of veganistisch dieet volgt, kun je deze soep zonder problemen maken! Er zijn veel recepten online voor vegan pesto, waarbij de Parmezaanse kaas wordt vervangen door voedingsgist. Ook verkopen de meeste natuurvoedingswinkels vegan pesto.
Zodra het gepureerd is, voeg je alle overige ingrediënten toe aan de soeppan en breng je het geheel aan de kook voordat je het serveert.
Als je een zuivelvrij of veganistisch dieet volgt, kun je deze soep zeker maken! Er zijn veel recepten op internet voor vegan pesto (waarbij de Parmezaanse kaas wordt vervangen door een beetje voedingsgist), en de meeste natuurvoedingswinkels verkopen zelfs vegan pesto.
Het recept ‘Romige tomaten basilicumsoep’ is afkomstig van Little Spice Jar.
Klik hier voor het originele recept.
Geef een reactie