Dit is een zachte en nootachtige pompoensoep – een favoriet!
Benodigdheden
1 pompoen, in stukken
1 ui, grof gesneden
1 teen knoflook, grof gehakt
gember, gehakt
1 el kurkuma
laurierblad
2 el olijfolie
500 ml bouillon
havermoutroom
zout en peper
Verder nodig
Bereiding
Was de pompoen. Halveer en verwijder de zaden met een lepel. Indien gewenst kan je de pompoen schillen en snijd ze in kleine stukken. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, gember en kurkuma met 2 eetlepels olijfolie 2-3 minuten tot hij zacht is. Voeg de pompoen- en laurierblaadjes toe en schep door elkaar. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 30 minuten koken of tot de groenten zacht zijn. Laat een beetje afkoelen. Verwijder het laurierblad. Schep de soep in delen in een blender en pureer hem glad. Schenk de soep terug in de pan en zet op laag vuur. Roer de havermoutroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Schep voor het serveren de soep in diepe borden of kommen. Serveer met gefrituurde uien, erwten, dukkah en havermoutroom.