Een verrukkelijk romige paddenstoelensoep met Boursin, boordevol smaak. De champignons en sjalotjes geven de soep een rijke, volle smaak, terwijl de Boursin zorgt voor een zijdezachte romigheid. Garneer met extra paddenstoelen voor een perfecte finishing touch.
Benodigdheden
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
3/4 l vleesbouillon
3 sjalotjes
20 g boter
300 g paddenstoelen naar keuze
1/2 bosje platte peterselie
1/2 tl verse tijm
zout en peper
Bereidng
Maak de paddenstoelen schoon en halveer ze, afhankelijk van hun grootte. Houd een paar mooie paddenstoelen apart voor de garnering.
Pel en snipper de sjalotjes fijn. Verwarm de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes op een laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de rest van de paddenstoelen toe en bak ze, al omscheppend, tot ze zacht beginnen te worden. Zet vier eetlepels gebakken paddenstoelen apart voor de garnering.
Schenk de bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Hak ondertussen de peterselie fijn. Na 10 minuten kooktijd pureer je de soep tot een glad geheel met een staafmixer.
Roer de Boursin Cuisine door de soep en breng op smaak met peper, zout, de fijngehakte peterselie en een beetje tijm. Garneer met de apart gehouden paddenstoelen en serveer direct.
Het recept ‘Romige paddenstoelensoep met Boursin’ is afkomstig van Boursin.
Geef een reactie