Benodigdheden
90 g walnoten – vijf minuten geroosterd op 180°C
1 grote ui, fijngesneden
1 ½ el olijfolie
1 ½ tl gedroogde tijmblaadjes
2 laurierblaadjes
4 teentjes knoflook, fijngehakt
750 g gehakte courgette / zomer squash – geel of groen
1,2 l groente-of kippenbouillon of een combinatie van de twee
schil van een halve citroen, meer naar smaak
versgemalen peper
verse tijmblaadjes (citroentijm)
optioneel honing – in het geval van een lichte bitterheid
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan en voeg de uien toe. Bak zachtjes glazig. Voeg de laurierblaadjes, gedroogde tijm en knoflook toe en bak nog een paar minuten. Voeg de gehakte courgette en de walnoten toe. Roer en giet er de hete bouillon over. Breng aan de kook. Zet het vuur lager laat sudderen voor 20 minuten. Voeg op het laatst de citroenschil toe.
Haal de pan van het vuur en verwijder de laurierblaadjes. Schep alles in een blender of gebruik een staafmixer en mix de soep tot een mooi gladde textuur. VKruid met peper, zout en honing indien gewenst. Voeg dan de verse tijmblaadjes toe.
Serveer met lekker vers brood en gesneden tomaten gemarineerd in goede olijfolie en verse tijmblaadjes.
Het recept ‘Romige courgette-en walnotensoep met tijm’ is afkomstig van Food To Glow.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie