Benodigdheden
400 g gemengde paddenstoelen
1 ui
1 stengel bleekselderij
2 teentjes knoflook
3 takjes bladpeterselie
3 takjes tijm
1 scheutje olijfolie
1 l kippen- of groentebouillon
50 ml slagroom
ciabatta
Verder nodig
Bereiding
Begin met het schoonborstelen en in dunne plakjes snijden van de paddenstoelen. Pel de ui en knoflook, snijd de bleekselderij in ringen en hak de peterseliesteeltjes fijn. Pluk de blaadjes van de tijm en hak ze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op matig vuur en voeg de ui, bleekselderij, knoflook, peterseliesteeltjes, tijm en paddenstoelen toe. Doe de deksel op de pan en laat alles zacht worden.
Houd een paar eetlepels paddenstoelen apart en voeg de rest van de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper, en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Voeg de room toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Zet het vuur uit zodra de soep goed gemengd is.
Snijd de ciabatta in plakken en rooster ze in een hete grillpan. Beleg de geroosterde ciabatta met de apart gehouden paddenstoelen en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.
Serveer de soep in kommen, garneer met de gehakte peterselie en de resterende paddenstoelen. Geef de ciabatta crostini er apart bij voor een knapperige aanvulling.
Simply Jamie
Snel, simpel & voor iedereen
Jamie Oliver helpt je in Simply Jamie om elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Geen tijd? Geen inspiratie? Koken moeilijk? Jamie helpt je op weg.