Deze fluweelzachte champignonsoep met heerlijke toppings is een echte opwarmer op een koude dag. Lekker voedzaam en boordevol smaak! De boerenkool zorgt voor een lekkere beet én levert heel wat bio-actieve stoffen. De oesterzwammen en hazelnoten maken het feestje van texturen compleet en de schilfers Parmezaanse kaas zorgen voor heerlijke zoute accenten.
Benodigdheden
1 witte ui
1 el olijfolie
2 preien
4 dikke tenen knoflook
500 g champignons
1 tl gedroogde tijm
1,5 tl gedroogde oregano
1 groentebouillonblokje
750 ml heet/kokend water
100 g roomkaas
een handvol salieblaadjes optioneel
Voor de toppings
40 g hazelnoten
2 stelen boerenkool of 40 g voorgesneden boerenkool
2 tl appelciderazijn
1 tl hazelnootolie of olijfolie
een bakje oesterzwammen of bospaddenstoelen, ca. 200 g
1 el olijfolie
1 klein teentje knoflook
1/2 tl gedroogde tijm
een handvol schilfers Parmezaanse kaas
Bereiding
Het recept ‘Romige champignonsoep’ is afkomstig van Karola’s Kitchen.
Klik hier voor het volledige recept.
Karola’s Kitchen: Smaakvol
Gezond genot zonder regeltjes
Karola’s Kitchen staat voor voedzame en makkelijke gerechten die bovenal lekker zijn. Met verse, voornamelijk plantaardige ingrediënten maakt Karolien gevarieerde maaltijden die barsten van smaak. In Smaakvol vind je inspiratie om de hele dag lang te genieten van heerlijk en gezond eten.
Geef een reactie