Benodigdheden
1 grote sjalot
1 komkommer
1 moot wilde zalm (van ongeveer 125 tot 150 g)
1 el olijfolie
2 el limoensap
1 tl fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
2 avocado’s
100 g gerookte zalm
Bereiding
Verwarm een soeppan. Snipper de sjalot fijn. Was de komkommer (niet schillen) en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de wilde zalm in stukjes.
Doe de olie in de pan en voeg direct de gesnipperde sjalot toe. Roer de sjalot tot deze licht begint te verkleuren, voeg dan komkommer, wilde zalm, limoensap, zout en peper toe en laat dit 5 minuten op een laag vuur garen.
Voeg de avocado en 200 ml water toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Je kan eventueel meer water toevoegen als je de soep dunner wilt.
Laat de soep nog 2 minuten verwarmen en zet het vuur uit. Snipper de bieslook en snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
Schep de soep in kommen of borden en verdeel er de gerookte zalm en bieslook over.
2 personen
Bron: paleo-lifestyle.nl
Geef een reactie