Deze fluweelzachte en romige aspergesoep met gerookte zalm en croûtons is makkelijk om te maken en staat in 20 minuten op tafel. Fijn als je een keer weinig tijd hebt of voor een grote groep moet koken. Geen visfan? Je kunt de zalm ook vervangen door beenham of een gekookt eitje.
Benodigdheden
500 g witte asperges
4 kruimige aardappel
1 l groentenbouillon
200 ml slagroom
100 ml droge witte wijn
200 g gerookte zalm
2 sjalotten
een paar takjes peterselie
2 pistolets
een scheutje olijfolie
peper en zout
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘romige aspergesoep met gerookte zalm en croutons’ is afkomstig van Savory Sweets.
Klik hier voor het volledige recept.
Asperges
30 recepten met witte, groene en paarse asperges
‘Asperges’ geeft je 30 veelzijdige recepten met witte, groene en violette asperges, allemaal verrassend eenvoudig. Van romige soep tot hartige aspergequiche. Lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka; ‘Asperges’ geeft je genoeg inspiratie en variatie!
Geef een reactie