De garnalen in deze soep zijn een beetje dronken van een flinke scheut tequila.
Foto: Delicious magazine
Benodigdheden
12 gekookte garnalen gepeld (op de staartjes na), schoongemaakt
80 ml tequila
1 el olijfolie + extra om te sprenkelen
1 rode ui fijngesneden
1 kleine venkelknol fijngesneden
1 wortel fijngehakt
3 tenen knoflook fijngehakt
1 el tijmblaadjes
2 tl komijnzaad geroosterd
½ tl gedroogde chilivlokken
1 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes (één blik)
750 ml groentebouillon
1 tl fijne kristalsuiker
1 geroosterde rode paprika indien uit pot: afgespoeld, fijngesneden
1 tl mild gerookt paprikapoeder pimentón de la vera
gebakken croutons
2 el korianderblaadjes fijngesneden (voor erbij)
Bereiding
Het recept ‘Rokerige paprikasoep met dronken garnalen’ is afkomstig van Delicious magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie