Benodigdheden
1 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
1 verse gember, geschild, geraspt
350 g rodekolen, in stukken
1 tl korianderpoeder ketoembar
1 tl komijnpoeder (djinten
1 mespunt kaneelpoeder
750 ml kippenbouillon
1 naanbrood
1 el olie
4 es zure room of
4 es volle yoghurt
2 es koriander, gehakt
Verder nodig
staafmixer
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook, ui en gember circa 3 minuten.
Voeg vervolgens de kool, koriander-, komijn en kaneelpoeder toe en bak nog even mee. Giet de bouillon erbij en kook de kool circa 30 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Snijd het naanbrood in repen, bestrijk met olie en rooster het brood tot het knapperig is.
Schep een lepel zure room in de soep en bestrooi met de koriander. Serveer het brood bij de rodekoolsoep.
4 personen
Het recept ‘Rodekoolsoep’ komt uit Boodschappen.