Met deze heerlijke rode paprikasoep met tijm van Jamie Oliver zit je snel aan tafel! Gemakkelijker kan niet.
Benodigdheden
1 el olijfolie
1 ui, grof gesnipperd
1 chilipeper, gesneden
½ tl karwijzaad, plus extra voor de garnering
2 tenen knoflook, geperst
blaadjes van 4 takjes tijm
4 rode paprika’s, in stukjes
1 l groentebouillon
Verder nodig
Bereiding
Verhit een eetlepel olijfolie in de soeppan. Snipper de ui en fruit deze samen met de chilipoeder in ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Pers een teentje knoflook uit en rits de blaadjes tijm van het takjes en bak even mee.
Was de paprika en snijd in stukjes. Voeg toe aan de soeppan. Sluit de pan af met de deksel en laat 10 minuten op zacht vuur ‘zweten’.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laagvuur doorkoken.
Laat de soep iets afkoelen voor je het pureert.
Verdeel de soep over de komen en druppel er wat extra vierge olijfolie over en garneer met wat tijm of een blaadje basilicum.
Simply Jamie
Snel, simpel & voor iedereen
Jamie Oliver helpt je in Simply Jamie om elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Geen tijd? Geen inspiratie? Koken moeilijk? Jamie helpt je op weg.
Geef een reactie