Een heerlijke kom paprikasoep is de ideale opkrikker op een koude dag.
Benodigdheden
Voor de soep
4 rode paprika’s, in stukjes
1 grof gesneden ui
2 el verse blaadjes tijm
1 chilipeper, grof gesneden
1⁄2 tl komijnpoeder
2 lookteentjes, geperst
1 l groentebouillon
olijfolie
Voor de afwerking
40 g croutons
1⁄2 tl gehakte bieslook
4 tl mascarpone
4 tl rode pesto
Bereiding
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de ui en chilipeper toe en fruit 10 minuten. Voeg het komijnpoeder, de knoflook en tijm toe. Bak even mee. Voeg de stukjes paprika toe, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zacht sudderen.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten op een laag vuurtje koken. Pureer de soep glad. Verdeel over de kommen of borden.
Werk de soep af met een schepje mascarpone, een lepeltje pesto, de bieslook en wat croutons.
4 personen
Bron: Spar.be
Geef een reactie