Deze ribollita soep is een Toscaanse broodsoep, gemaakt met brood en groenten. Er zijn natuurlijk allerlei variaties, maar de belangrijkste ingrediënten zijn overgebleven stukjes brood en bonen.
Benodigdheden
300 g gehakt
200 g spinazie
1 ui
2 tenen knoflook
400 g cannellini bonen, blik
400 g tomatenblokjes, blik
400 ml passata
400 ml water
1 ciabatta
20 g roomboter
peper en zout naar smaak
3 el olijfolie
Ook handig
Bereiding
Het recept ‘Ribollita soep met bonen en brood‘ is afkomstig van Uit Paulines Keuken.
Lekker makkelijk – Uit Paulines Keuken
100 + Simpele en snelle recepten voor elke dag
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Geef een reactie