Benodigdheden
2 l groentebouillon
2,5 dl culinaire room
1 ui
1 selderstaaf
1 aardappel
2 botjes raapjes
zalmsnippers
verse dille
2 el olijfolie
Verder nodig
Bereiding
Pel de ui en reinig de selder. Snij in fijne stukken. Schil de aardappel en snij in grove stukken. Schil de raapjes en snij ze allemaal, behalve 1 in grove stukken. Snij 1 raap eerst in fijne plakjes en vervolgens in fijne reepjes. Dit dient als garnituur.
Stoof de ui, selder, aardappel en raapjes aan in hete olijfolie. Bevochtig met de groentebouillon en laat opkoken. Laat 15-20 minuten verder garen op een zacht vuur.
Voeg de room toe en laat nog even koken. Mix de soep goed fijn. Kruid met peper en zout.
Werk af met gerookte zalmsnippers, de julienne van raapjes en wat dilleplukjes.
8 personen