Een supereenvoudig en toch erg smaakvol hapje, dit preisoepje met gedroogde ham. Serveer in een mooi glaasje of verrine tijdens de feestdagen. Scoren!
Benodigdheden
150 g preiwitten, in ringen
1 el kruidenboter
150 g aardappelen, geschild en in blokjes
400 ml groentebouillon
200 ml melk
200 ml room
peper en zout
2 sneetjes gandaham
handvol waterkers
Bereiding
Stoof de preiwitten glazig in de kruidenboter. Voeg de aardappelblokjes toe en laat even stoven. Blus na enkele minuten de groenten met de bouillon en de melk. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
Haal de pan van het vuur en voeg de room toe. Mix de soep fijn met een staafmixer. Kruid bij met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes gandaham 10 minuten in de oven tot ze gedroogd zijn. Verkruimel ze in stukjes.
Verdeel de soep over de glaasjes. Leg er de gedroogde ham bij. Werk af met een takje waterkers en serveer.
12 stuks
Bron: 15gram.be
Geef een reactie