Pompoen is een typische herfstgroente. Hij is er dan in overvloed. De groente is zoet, zacht, snel gaar en je kunt er heel creatief mee zijn. Je kan hem gebruiken in risotto, als puree of in een ovenschotel. Maar op een rainy herfstdag is hij perfect om een grote pan pompoensoep mee te maken!
Benodigdheden
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 el kokosolie
1,5 l water
2 groentebouillonblokjes
1,5 kg pompoen
1 courgette
2 tl kerriepoeder
mespuntje gemberpoeder
mespuntje cayennepeper
mespuntje laos
1 tl gedroogde oregano
4 es fijngehakte koriander
1 scheutje biologische speltroom per kom
optioneel: gele sambal
Verder nodig
Bereiding
Snijd de rode ui en knoflook in kleine stukjes. Doe de ui samen met de kokosolie in een braadpan. Zet op een laag vuurtje en voeg na een minuutje de knoflook erbij. Zet ondertussen een andere pan met het water op het vuur en voeg de bouillonblokjes toe.
Snijd ook de pompoen en courgette in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon. Doe de gemberpoeder, cayennepeper, laos, kerriepoeder en oregano in de braadpan bij de knoflook en uien en roer alles een halve minuut goed door. Voeg dit mengsel vervolgens aan de kokende bouillon toe en laat de groenten in 30 minuten op een laag vuurtje gaarkoken.
Pureer de soep daarna met een staafmixer. Snijd de koriander fijn en schep de soep in een kommetje, schenk er een scheutje speltroom bij en besprenkel hem met de koriander.
Tip
Ben je een diehard spicy fan, doe er dan nog een klein mespuntje gele sambal bij.
Het recept ‘Pompoensoep van Rens Kroes’ komt uit het kookboek Powerfood.
Powerfood
Pure recepten voor een happy and healthy lifestyle
Powerfood is de bestseller van Rens Kroes waarin zij haar favoriete recepten presenteert met verantwoorde ingredienten voor een happy en healthy lifestyle.
Zoals de talloze lezers van haar columns en blogs wel weten, staat bij Rens Kroes het genieten van het leven centraal. Een avondje feesten of een lekker stuk taart maakt je happy en is dus bijna een must! Zeker als je zelf een gezonde variant hebt gebakken.
annemiek
superlekker , heerlijke kruiden gebruikt, echte herfstsoep! Voor ons zonder sambal al pittig genoeg door de cayennepeper.
Hennie
De soep staat op, morgen gaan we hem eten.
Deze soep heb ik al eerder gemaakt smaakt super lekker👍🏼😋