Een heerlijk recept uit Culy’s keuken: pompoensoep met wortel en kokosmelk. Supersnel te maken en ontzettend lekker.
Benodigdheden
2 wortels of 1 grote winterpeen, in blokjes gesneden
400 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
4 el olijfolie
1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 ml groentenbouillon
400 ml kokosmelk
peper & zout
geroosterd amandelschaafsel, als garnering
yoghurt, als garnering
Verder nodig
Bereiding
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe hetzelfde met de wortel, zorg dat de stukjes pompoen en wortel ongeveer even groot zijn, dan gaart het gelijkmatig.
Verhit wat olijfolie in een grote pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat een paar minuutjes aanfruiten. Voeg dan de pompoen- en wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten in zo’n 20 minuten zacht en gaar.
Zet dan het vuur uit, voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel in de staafmixer. Wil je je soep wat dunner, voeg dan wat water of bouillon toe. Breng, als de soep mooi glad is geblend, het geheel op smaak met peper & zout.
Serveer in een kom met een lepel yoghurt en wat geroosterd amandelschaafsel.
4-6 personen
Bron: Culy
Geef een reactie