Deze heerlijke pompoensoep is een perfecte combinatie van zoete pompoen, knapperige wortel en pittige gember. Het resultaat is een romige, verwarmende soep vol smaak, ideaal voor koude dagen. Simpel te bereiden en vol gezonde ingrediënten, deze soep is zowel voedzaam als smaakvol!
Benodigdheden
1 pompoen
2 uien
1 winterwortel
2 tenen knoflook
stukje gember
1/2 tl komijn
1 tl koriander
1 l kruidenbouillon
olijfolie
peper
Verder nodig
Bereiding
Was een middelgrote pompoen zorgvuldig en schil deze als het een groene variant betreft. Snijd de pompoen in blokjes en verwijder de pitten. Snijd ook de uien en winterpeen in stukjes. Schil een klein stukje verse gember en hak deze fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de ui zachtjes gedurende een minuut. Voeg de fijngehakte gember, uitgeperste knoflook, komijn en koriander toe, en bak dit kort mee totdat de geuren vrijkomen. Doe vervolgens de wortel, pompoen en ongeveer een liter bouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n vijftien minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen en wortel gaar en zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige substantie. Breng de soep op smaak met een beetje peper en roer er tot slot een scheutje kookroom door voor extra zachtheid. Garneer de soep met een takje verse peterselie om het gerecht mooi af te maken.