Vol, romig en zilt…zo smaakt de van origine grijs-groen geschimmelde roquefort volgens kaaskoningin Betty Koster. Een schapenkaas die volledig uit elkaar hoort te vallen als je hem aansnijdt en smelt op je tong. In combinatie met een mooie flespompoen krijg je een op-en-top najaars pompoensoep.
Benodigdheden
1 flespompoen geschild en ontdaan van pitten, in stukjes
1/2 stronk bleekselderij, in stukjes
2 l kippen- of kalfsbouillon
2 middelgrote uien, fijngesnipperd
2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
2 el bloem
2 el boter
150 g Roquefort
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Pompoensoep met roquefort’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen
Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.
Geef een reactie