Door linzen toe te voegen aan deze pompoensoep, kun je ‘m prima als maaltijd eten.
Benodigdheden
500 g pompoen
1 ui
1 teentje knoflook
1 wortel
1 aardappel
rode linzen in kopjes
halve tl kerrie
halve tl kurkuma
3 el room
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitten, dit gaat het gemakkelijkste met een lepel. Daarna snijd je de pompoen in blokjes. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en leg hier de pompoen met schil op. Door de pompoen ongeveer 30 minuten in de oven te laten bakken wordt de schil helemaal zacht. Laat 10 minuten afkoelen.
Zet een grote pan op halfhoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Doe de gesneden ui, aardappelen en wortelen in de pan en fruit aan.
Voeg het vruchtvlees van de pompoen toe aan de pan. Voeg knoflook, linzen, kruiden, zout en peper toe en roer goed.
Giet de groentebouillon erbij en doe het deksel er op. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
Mix de soep tot ze mooi glad is. Serveer met room en kruiden.
4 personen
Credits: mutfaktamimarvar
Geef een reactie