Gember, kerrie en banaan zorgen voor een bijzondere combinatie in deze pompoensoep met met kokos en curry.
Benodigdheden
1 kg pompoen
2 prei wit
1 banaan
1 ui
600 ml kokosmelk
2 cm gember
1,5 l groentenbouillon
2 el kokosolie
3 el geel currypoeder
peper, zout
Bereiding
Pel de ui en snij in stukjes. Doe 2 el kokosolie in een soepkom en laat de ui zachtjes stoven tot hij zacht wordt.
Snij ondertussen de prei in stukjes en spoel met veel water. Schil de pompoen en snij in blokjes. Verwijder de pitten. Snij de banaan in schijfjes Schil en raps de gember.
Voeg de prei en de pompoen toe aan de ui en laat 5 minuten mee stoven. Zorg er wel voor dat de prei niet kleurt.
Voeg dan de banaan, de gember en 2 el curry toe. Laat ook nog even meestoven
Voeg dan de bouillon toe en 400 ml kokosmelk. Alle groenten moeten onderstaan. Desnoods voeg je nog wat water toe. Laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.
Klop de kokosmelk wat op met een snuifje zout en 1 el gele curry. Dit lukt meestal wel wanneer je de meest romige deel van de kokos opzij houdt. Het is niet de bedoeling dat dit stevige room is, dus als hij niet dik wordt is dat geen ramp. We gieten dit mengsel straks ter versiering op de soep.
Mix de soep en voeg eventueel nog wat water toe. Kruid goed met peper en zout.
Giet de hete soep in kommetjes en giet er een laagje van de kokosroom over. Zet de kommen even onder de grill, waardoor de room mooi kleurt met spikkeltjes. Dien meteen op.
Tip
Gebruik alleen een zeer rijpe banaan, dit geeft een zoetere smaak aan de soep.
4 personen