Een lekkere combinatie van typische herfstgroenten levert deze zachte soep op.
Benodigdheden
900 g pompoenvlees (zonder schil, pitten), in blokjes
500 g knolselder (zonder schil), in blokjes
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 tl zout
2 tl gedroogde rozemarijn
1 l groentebouillon
verse peper
knoflookcroutons indien gewenst
Verder nodig
Bereiding
Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook een minuut of 5. Voeg pompoen, knolselderij, zout en rozemarijn toe en stoof, af en toe roerend een minuut of 5. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe dan een deksel op de pan en laat op middenhoog vuur ongeveer een half uurtje pruttelen.
Pureer de soep met staafmixer of in een blender. Breng op smaak met extra zout en een beetje peper.
Schep de soep in soepkommen, strooi er wat zelfgemaakte knoflookcroutons in geef een flinke draai aan de pepermolen boven iedere kom.
Bron: The French market Cookbook – Clothilde Dusolier