Een goddelijk recept van Martha Stewart voor deze heerlijke pompoensoep met kastanjes. Ideaal met een stukje brood als avondeten.
Benodigdheden
4 el gezouten boter
2 middelgrote uien, in grove stukken
2 l kippen-of groentebouillon
2 kg pompoen in dobbelsteentjes
1,5 kg lichtkruimige aardappels in dobbelsteentjes
450 g gepelde kastanjes
zout en peper
2 el crème fraïche (optioneel)
geroosterde pompoenpitten
Verder nodig
Bereiding
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak totdat ze glazig zijn. Giet er de bouillon bij samen met de pompoen, aardappelen en kastanjes. Laat sudderen totdat de pompoen en aardappels gaar zijn, dit duurt ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen.
Pureer in gedeeltes tot een egale soep. Voeg wat meer bouillon toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
Roer vlak voor het serveren de crème fraîche door de soep en garneer met de pompoenpitjes.
Tip
Geef de soep een iets meer uitgesproken smaak door tijdens het fruiten van de uitjes kruiden naar keuze toe te voegen. Denk aan kaneel, kerriepoeder en komijn.
Het recept ‘Pompoensoep met kastanjes’ is afkomstig van Martha Stewart.
Geef een reactie