Benodigdheden
2 el boter
2 middelgrote prei, alleen de witte en lichtgroene delen, fijngehakt
2 middelgrote wortelen, fijngehakt
1 bussel selderij, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3/4 tl komijn
3/4 tl koriander
1/4 tl nootmuskaat
750 ml kippenbouillon, plus extra
1 blikje pure pompoenpuree
75 ml ahornsiroop
125 ml room
zout en peper, naar smaak
walnoten en blauwe kaas voor de garnering
Verder nodig
Bereiding
Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de prei, wortel en bleekselderij toe en bak tot ze zacht zijn, 5-7 minuten. Roer de knoflook, komijn, koriander en nootmuskaat erbij. Laat nog ongeveer 1 minuut stoven. Roer en breng de soep aan de kook en laat ongeveer 5 minuten doorkoken. Voeg de pompoen en ahornsiroop toe en kook nog eens 10 minuten.
Pureer de soep in een keukenmachine of blender tot een gladde massa, 1 tot 2 minuten. Doe de soep terug in de pan. Roer de room toe en eventueel extra bouillon indien de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper en verwarm zachtjes op laag vuur. Doe de soep in kommen en werk af met walnoten en blauwe kaas.
Om de walnoten roosteren: doe ze met een beetje olijfolie in een kleine pan en bak, of leg ze onder de gril in de oven voor 3-5 minuten of tot het heerlijk gaat geuren.
Het recept ‘Pompoensoep met geroosterde walnoten’ is afkomstig van Good Live Eats.
Klik hier voor het originele recept.