Pompoensoep combineert heel goed met gember en wortel dus deze variatie pompoensoep met gember en wortel is zeker het proberen een keer waard. Gebruik bij voorkeur verse gember dat geeft de soep een extra pittige smaak.
Benodigdheden
1 pompoen
2 uien in kleine stukjes
1 winterwortel in kleine blokjes gesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
stukje verse gember fijngesneden
1 tl gemalen komijn
1 tl koriander
1 l bouillon (groenten of kruiden bouillon, kippenbouillon kan eventueel ook)
olijfolie
peper
Verder nodig
Bereiding
Schil de pompoen en snijd deze in schijven. Verwijder de pitjes en snijd de pompoen vervolgens in gelijkmatige blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak deze zachtjes tot ze geurend zijn, maar laat ze niet kleuren.
Snijd de gember fijn en voeg deze samen met de komijn en koriander toe aan de pan. Roer alles kort door om de smaken vrij te laten komen.
Voeg de in blokjes gesneden wortel en pompoen toe aan de pan. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het zachtjes koken tot de pompoen en wortel helemaal zacht zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde, romige massa te pureren. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen en garneer met een lepel kookroom, wat fijngehakte peterselie en, indien gewenst, een handvol geroosterde pompoenpitjes voor een knapperige bite.