Deze romige pompoensoep combineert de zoetheid van pompoen met de pittige frisheid van gember en de zachte smaak van kokosmelk. Een eenvoudig en heerlijk gerecht, perfect voor een lichte maaltijd, vooral op koude dagen. Serveer met knapperig brood en voeg eventueel garnalen toe voor een extra luxe touch.
Benodigdheden
800 g pompoen, in dobbelsteentjes gesneden
600 g geschrapte wortel
1 grote ui, gesnipperd
5 cm verse gember
2 el boter
1 l groentebouillon
500 ml kokosmelk
peper & zout
sojasaus
sap van een citroen
Verder nodig
blender of keukenmachine
soeppan
Bereiding
Verwarm de boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de pompoen, wortel, gember en ui tot ze zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat het geheel zo’n 15 tot 20 minuten zachtjes koken, totdat de groenten volledig gaar zijn.
Pureer de soep met een blender of keukenmachine tot een zijdezacht geheel. Roer daarna de kokosmelk erdoorheen en breng de soep op smaak met zout, peper, sojasaus en een scheutje citroensap. Verwarm de soep nog even goed door, zonder te laten koken, en serveer met vers, knapperig brood.
Tip
Voor een extra luxe variant kun je op het laatst een handje garnalen toevoegen, wat de soep een verfijnde smaak geeft.
Geef een reactie