Pompoen en bockbier gaan geweldig samen! En wil je het feestje helemaal compleet maken, dan kun je er als bonus ook nog een Othmar Rauchbier bij serveren. Maak een flinke pan van deze pompoensoep en je kunt de komende paar weken op ieder willekeurig moment een hartverwarmend kommetje erbij pakken. Vries de soep wel in, dan kun je het langer bewaren dan in de koelkast, en verwarm hem pannetje-in-pannetje – dat laatste, au bain-marie verwarmen, is het lekkerst!
Benodigdheden
1 flespompoen (à 1 kilo)
2 stengels bleekselderij, in plakjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 el koolzaadolie
1 flesje bockbier (Breugem Bock)
0,7 l groentebouillon
5 g verse tijm
1 laurierblaadje
50 ml crème fraîche
1 el koolzaadolie
Bereiding
Het recept ‘Pompoensoep met bockbier’ is afkomsting van Food and Friends.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie