In de herfst en winter is een dampende kom pompoensoep de perfecte opkikker. Voeg appel en curry toe aan dit pompoensoep recept voor een echte smaakbom.
Benodigdheden
850 g pompoenen
1 el olijfolie
1 ajuin
2 appels (Boskoop of Jonagold)
1,50 l groentebouillon
1 el currypoeder
koriander
1 toast
peper en zout
Verder nodig
Bereidng
Versnipper de ui en bak ze in olijfolie in een grote pot. Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui. Laat even stoven op een middelhoog vuur. Snijd de appels in blokjes en voeg toe. Laat opnieuw even stoven.
Voeg de curry toe en roer goed door. Giet er de bouillon bij en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water bij.
Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.
Werk af met koriander en toast.
4 personen
Bron: lekkervanbijons.be