Pompoen leent zich uitstekend om te combineren met fruit en deze pompoensoep met appel is dan ook een heel erg lekkere combinatie. Je kan een goudrenet gebruiken maar een elstar kan ook prima.
Benodigdheden
1 kg pompoen zonder schil en in kleine blokjes (hoikkaido of flespompoen)
1 ui gesnipperd
klontje boter
2 appels geschild en in blokjes
1 tl gemberpoeder
1 l kippenbouillon (van bouillonblokjes)
1 winterwortel in blokjes
1/2 tl nootmuskaat
1 tl kerrie
Verder nodig
Bereiding
Zet een pan op het vuur met een klein klontje boter erin. Bak de ui glazig en voeg dan de kerriepoeder toe en roer even door.
Doe vervolgens de overige ingrediënten erbij, de wortel, pompoen, appel, gemberpoeder, nootmuskaat en de kippenbouillon en breng de soep aan de kook.
Laat zachtjes koken voor 20-30 minuten tot de wortel zacht is en blender de soep dan met een staafmixer.
Breng op smaak met wat peper en indien nodig nog wat zout.
Serveer de soep eventueel met wat fijngesneden stukjes appel.
4 personen
Bron: pompoensoep.info
Geef een reactie