Benodigdheden
olijfolie
5 lente-uitjes, witte deel in ringetjes, groene deel in reepjes
500 ml vis- of kippenbouillon
400 g pompoen, geschild, in blokjes
300 ml halfvolle melk
200 ml kookroom
150 g diepvriesdoperwten
350 g ongekleurde gerookte schelvis zonder vel, in stukken van 4 cm
150 g gerookte zalm, in stukjes
klein bosje venkelgroen of dille, gehakt
roggebrood besmeerd met boter
Bereiding
Verhit een scheut olie in een soeppan op laag vuur. Voeg het witte deel van de lente-uitjes met een snufje zout toe en bak 5 minuten. Voeg de bouillon en pompoen toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de melk en room toe en laat nog even zonder deksel koken, tot de soep iets dikker is. Roer de doperwten, schelvis en zalm erdoor en laat op zeer laag vuur staan tot de vis gaar is.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi met venkelgroen of dille en verdeel over kommen. Geef er sneetjes roggebrood besmeerd met boter bij.
4 personen
Bron: Jamie Oliver
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie