Pompoensoep met gember, koriander en kokosmelk is een super zacht en romig soepje. Wil je een iets pittigere variant kun je nog een ½ rood pepertje toevoegen.
Benodigdheden
1 pompoen
3 wortelen
2 el kokosolie
1 stuk gember geschild en in kleine stukjes gesneden
1 teen knoflook
1 grote ui
1 rode puntpaprika
1 flinke el kerriepoeder
½ el kurkuma
½ el korianderpoeder
1 el korianderblaadjes, gedroogd
1 l bouillon
1 blik kokosmelk
1 uitgeperste limoen of citroen
snufje zeezout
versgemalen zwarte peper
Verder nodig
Bereiding
Snij alle groenten in stukjes, hoeft niet te klein omdat je soep toch gaat pureren. Fruit in een soeppan met dikke bodem de stukjes pompoen, wortel, gember, paprika, knoflook en ui in de kokosolie. Schep de kerrie erdoor en laat nog even 5 minuutjes zachtjes fruiten. Voeg korianderpoeder en de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat 15-20 minuten op een laag pitje koken tot de pompoen en wortel helemaal zacht geworden zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een mooi glad geheel. Voeg nu de kokosmelk toe. Voor een wat dikkere soep doe je alleen het dikke romige gedeelte van de kokosmelk, anders kun je het hele blikje toevoegen. Voeg het limoensap, kurkuma en de korianderblaadjes toe en roer het geheel weer goed door, eventueel nog even met de staafmixer. Voeg naar eigen smaak nog wat zout en peper toe.
Tip
½ rood pepertje in stukjes mee fruiten voor een wat pittiger smaakje.
Geef een reactie