Het basisrecept – want als het pompoentijd is dan mag een ketel pompoensoep niet op het menu ontbreken.
Was jij ook zo gek op de pompoensoep die je grootmoeder altijd zo goed kon maken? Met dit recept maak je ze voortaan zelf!
Benodigdheden
1 kg pompoen
200 g bloemige aardappelen
2 wortelen
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 l kippenbouillon
4 el yoghurt
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
Verder nodig
Bereiding
Schil de pompoen, de aardappelen en de wortelen en snijd ze in blokjes. Pel de sjalot en de knoflook, en snipper deze fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de sjalot, de knoflook en de groenten samen. Kruid het mengsel met peper en zout en schep alles goed om.
Voeg de kippenbouillon toe om de groenten te blussen en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens 20 minuten zachtjes sudderen. Pureer de soep met een staafmixer en breng deze op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de soep over de borden en voeg een lepeltje yoghurt toe. Garneer desgewenst met een plukje groen voor een extra frisse touch.