Benodigdheden
1 pompoen
4 aardappelen
1 prei
1 flesje light room
8 sint-jakobsnoten
Solo
peper en zout
Verder nodig
Bereiding
Snij de pompoen in stukken en schil die. Schil de aardappelen. Snij ze in stukken. Was de prei en snij in stukken. Laat de boter smelten in een grote kookpot. Fruit daarin de stukken pompoen, de aardappelen en de prei gedurende enkele minuten terwijl je roert. Giet er dan water bij tot de groenten net onderstaan en laat alles zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
Mix glad en kruid met peper zout en de light room, maar laat niet meer aan de kook komen. Warm ondertussen wat boter op in een pan met een antiaanbaklaag. Laat er de sint-jakobsnoten één minuut aan elke kant in bakken en kruid met zout en peper. Haal ze uit de pan en snij ze doormidden in de dikte.
Verdeel de roomsoep over borden. Voeg er de sint-jakobsnoten bij en versier de soep met een takje kervel en een streepje light room. Dien onmiddellijk op.
8 personen
Bron: solo.be