De soep is fris door de toevoeging van sinaasappels en Aziatisch getint door de gember en koriander. Een topper met Halloween!
Benodigdheden
1 ui
3 cm verse gember, 1 tl geraspte gember per persoon
300 g wortel
300 g pompoen
1 el olijfolie
800 ml groentebouillon
1,5 sinaasappel
peper & zout
verse koriander naar smaak
Verder nodig
Bereiding
Snipper de ui fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 2 cm. Verwijder de schil van de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van maximaal 2 cm.
Verhit een scheut olijfolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de ui en gember gedurende 2 minuten op laag vuur, zodat de aroma’s zich goed kunnen ontwikkelen.
Voeg de wortel en pompoen toe en roerbak dit 5 minuten op middelhoog vuur, totdat de groenten beginnen te garen.
Bereid ondertussen de bouillon. Voeg deze samen met het sap van de sinaasappel aan de wok of soeppan toe, breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 20 minuten heel zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig extra water toe als de soep te dik is.
Verdeel de soep over mooie soepkommen en garneer met verse korianderblaadjes voor een frisse touch.
Tip
Je kunt voor deze soep zowel de kleine harde, oranje pompoen gebruiken (Hokkaido pompoen) als de flespompoen. Het voordeel van de flespompoen is dat hij makkelijker te schillen is.
Voeg 50 ml room of kokosmelk toe voor een romige pompoen-wortelsoep.
Geef een reactie