Deze soep is heerlijk vol en romig van smaak en heel simpel gemaakt met enkel wat pompoen, paprika & verse tijm. Serveer met bruschetta’s met geitenkaas & geroosterde pompoen.
Benodigdheden
1 flespompoen
2 paprika’s (rood, geel of oranje)
1,2 l groentebouillon
4 takjes tijm
2 sjalotjes
2-3 teentjes knoflook
peper en zout
kookroom
Verder nodig
Bereiding
Ontdoe de pompoen van de schil & pitjes en snijd deze in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Ontdoe ook de paprika alvast van de pitten en snijd deze in grove stukken. Leg ze aan de kant tot gebruik.
Snipper de sjalotjes en fruit deze met een flinke scheut olijfolie 2-3 minuten.
Pers de teentjes knoflook en rits de blaadjes tijm van het takje af en voeg deze toe aan de pan. Bak deze nog eens 2-3 minuten mee.
Voeg vervolgens de paprika en pompoen toe en bak deze nog 10 minuutjes mee.
Voeg 1,2 liter bouillon toe en laat het geheel 25 minuten koken.
Pureer de soep tot het één geheel is en breng op smaak met wat peper en zout.
Serveer de pompoensoep met wat kookroom.
6 personen
Bron: Vicky Van Dijk
Geef een reactie