Met dit koude weer krijg je meteen zin in soep. Een variant die je misschien nog niet eerder geproefd hebt, is de pompoen-limabonensoep. De natuurlijke zoetheid van de pompoen, die trouwens wordt versterkt door de groenten te roosteren, verwarmt je meteen, en de salieboter en geroosterde pompoenpitten geven de soep een lekkere bite.
Benodigdheden
ca. 1,25 kg pompoen, geschild, voor ongeveer 750 g vruchtvlees
1 grote wortel
1 grote ui
3 tenen knoflook, gepeld
olijfolie
2 el pompoenpitten
1 blikje (400 g) limabonen, niet afgegoten
1 1/2 l groentebouillon
zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
Voor de salieboter
50 g boter
ca. 6 grote salieblaadjes, fijngehakt
kneepje citroensap
Bereiding
Het recept ‘pompoen-limabonensoep’ is afkomstig van Food and Friends.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie