Een lekker recept voor in de herfst wanneer de verse pompoen in het seizoen is.
Benodigdheden
500 g pompoen
150 g gepelde Noorse garnalen
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 tl gemalen garnalenpasta (trasi)
1 serehstengel
2 groene pepers
1 kippenbouillontablet
100 g santen
2 el vissaus
1 tl suiker
versgemalen peper en zout naar smaak
2 rode pepers
12 basilicumblaadjes
Bereiding
Schil de pompoen, verwijder het zaad en snijd de pompoen in blokjes van ± 2 cm. Pureer de sjalotjes, de knoflook, de trasi, het wit van de serehstengel en de groene pepers zo fijn mogelijk en wrijf ze zo nodig in een vijzel nog extra fijn.
Breng in een pan 1 l water aan de kook en voeg het gepureerde mengsel toe, samen met het bouillontablet. Breng het weer aan de kook, doe de blokjes pompoen erbij en laat de pompoen, onder af en toe roeren, in ongeveer 10 minuten zacht worden. Voeg dan de santen toe en laat die al roerend oplossen. Zet het vuur laag en voeg de vissaus, de suiker en naar smaak versgemalen peper en zout toe. Laat de soep, zonder deksel, op laag vuur 5 minuten staan.
Voeg dan de garnalen toe en laat deze warm worden. Snijd de rode pepers in dunne ringetjes en hak de basilicumblaadjes grof. Garneer de soep met de pepers en het basilicum en serveer direct.
Tip
Deze pompoensoep met garnalen past bij heel veel Aziatische gerechten. Zorg er dan wel voor, dat er niet te veel gerechten met kokos bij zitten.