Deze pompoen-chili-tomatensoep is een heerlijke combinatie van zoete pompoen, pittige chili en frisse tomaten. Makkelijk te maken en ideaal voor koude dagen. Maak het af met een lepel crème fraîche en eventueel een plakje rauwe ham voor extra smaak.
Benodigdheden
1 kleine oranje pompoen
3 tomaten
1 teentje knoflook
1 tl venkelzaadjes
wat verkruimelde gedroogde rode pepertjes
2 el olijfolie
125 ml crème fraîche, naar smaak
4 plakken Italiaanse rauwe ham, naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in kwarten. Besprenkel de tomaten en de pompoen met wat olijfolie en strooi er venkelzaad overheen. Plaats alles op een bakplaat en schuif het in de oven voor 15 minuten.
Haal de groenten uit de oven en laat ze even afkoelen. Verwijder voorzichtig de schil van de pompoen en snijd zowel de pompoen als de tomaten in kleinere stukken.
Snipper ondertussen de knoflook en fruit deze zachtjes in een pan met een beetje olie. Voeg naar smaak 1 of 2 fijngehakte pepertjes toe. Doe de stukjes pompoen en tomaat in de pan en voeg genoeg water toe zodat de ingrediënten net onder staan. Breng de soep aan de kook en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de soep goed door, proef, en breng op smaak met extra chili indien gewenst. Serveer de soep eventueel met een lepel losgeroerde crème fraîche en/of een plakje rauwe ham voor extra smaak.