Een verrassend (en bovendien volledig vegan!) soepje
Benodigdheden
1 ui, grof gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 zoete aardappelen, geschild en in stukjes
100 g sluimerwten, in kleine stukjes
2 stengels citroengras, gekneusd
1 el rode currypasta
4 kaffirlimoenbladeren
250 g bruine linzen, gedroogd
1 l groentebouillon
arachideolie
peper en zout
Bereiding
Stoof de ui en knoflook aan in de verhitte arachideolie. Laat de currypasta even meebakken en voeg dan het citroengras, citroenblad, zoete aardappel en de linzen toe.
Blus met bouillon en breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten koken of tot de linzen gaar zijn.
Blancheer de sluimererwten kort in lichtgezouten water.
Zet het vuur onder de soep uit en verwijder het citroengras en citroenblad. Schep de helft van de soep uit de pot en mix dat deel fijn tot een homogene soep. Schep de andere helft er terug bij en breng op smaak met peper en zout.
4 personen
Bron: Libelle Lekker
Geef een reactie