Soep met banaan: het klinkt wellicht een beetje gek, maar het geeft de pittige pompoen net die zoete kick die het nodig heeft!
Benodigdheden
1 pompoen, gehalveerd, ontpit en in stukjes gesneden
1 zoete aardappel, in stukjes
2 rode uien, in vieren
1 duimgroot stukje gember, gehakt
extra vergine olijfolie
1 citroen, gehalveerd
1 gedroogde rode chilipeper
3 nog net niet rijpe bananen
15 kerrieblaadjes, plus extra
1 el zwart mosterdzaad
klein bosje koriander, steeltjes gesneden en blaadjes heel
1,5 l hete groentebouillon
geroosterd kokosschaafsel
pitabrood, voor erbij
Verder nodig
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een braadslee en doe de stukjes pompoen en zoete aardappel erin, samen met de uien en de gember. Sprenkel een beetje olijfolie en wat citroensap over de groenten. Verkruimel de gedroogde chilipeper er bovenop en voeg zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Rooster de stukjes pompoen en zoete aardappel gedurende ongeveer een uur, of totdat ze gaar zijn. Pel de bananen en voeg deze twintig minuten voor het einde van de baktijd toe aan de braadslee.
Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de kerrieblaadjes, mosterdzaadjes en koriandersteeltjes toe. Dek de pan af en bak de specerijen dertig seconden, of totdat de mosterdzaadjes beginnen te springen. Haal de pan van het vuur en roer de geroosterde groenten en bananen er grondig doorheen. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook, verlaag het vuur en laat de soep vijftien minuten sudderen.
Laat de soep even afkoelen en pureer deze dan glad met een staafmixer. Verdeel de soep over kommen en strooi er kokosschaafsel over, samen met verse korianderblaadjes en extra kerrieblaadjes. Serveer de soep met warm pitabrood.
Het recept ‘Pittige pompoensoep met banaan’ is afkomstig van Jamie Magazine.
Klik hier voor het originele recept.