Romige soep met lekker veel pit door de rode peper. Om het warm van te krijgen.
Benodigdheden
1 pompoen
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
3 el zonnebloemolie
2 tl kerriepoeder
800 ml kippenbouillon
4 el crème fraîche
Verder nodig
Bereiding
Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en het kerriepoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen. Schep in elke kom 1 el crème fraîche en serveer.
Combinatietip
Lekker met meergranen stokbrood.
Bewaartip
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.
4 personen
Bron: ah.be