Een heerlijke oranje herfstsoep van wortel en pompoen met een pittige bite.
Benodigdheden
600 g kastanjepompoen
1 stengel selder
1 wortel
1 rood pepertje
1 takje rozemarijn, vers
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 l groentebouillon
2 el olijfolie
zwarte peper en zout
Verder nodig
Bereiding
Snij de ongeschilde pompoen in grove stukken. Verwijder de pitten en draden met een lepel. Snij de geschilde wortel in kleine blokjes. Snij de selder in stukjes. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn. Snipper de rode ui en de teentjes knoflook fijn. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui, het knoflook, het pepertje en de rozemarijn 5 minuten. Voeg de stukjes selder, de blokjes wortel en de stukken pompoen toe en stoof opnieuw 5 minuten.
Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuur.
Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.
Tip
Lekker bij deze pittige pompoensoep:
- Versgeraspte Parmezaanse kaas of Gruyère voor een extra smaakvolle touch.
- Een schepje zure room, gemengd met fijngehakte koriander en geraspte limoenschil.
- Knapperige stukjes brood, gebakken in olijfolie en bestrooid met gedroogde oregano.
Geef een reactie