De essentie van de herfst, pittige pompoenroomsoep met gember!
Benodigdheden
1 kg pompoen
1 grote aardappel, in kleine blokjes gesneden
1 grote wortel, in kleine blokjes gesneden
1 el olijfolie
2 uien, in kleine stukjes
2 kruidnagel
knoflook
1/4 chilipeper
stukje verse gember, fijngesneden
700 ml rijstmelk
1 el kurkuma
1 el quinoa poeder
1 el nootmuskaat
zoete paprikavlokken
zout en zwarte peper
rijstroom
Verder nodig
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen, snij in schijven en haal de pitjes er uit. Snij de pompoen, aardappel en wortel vervolgens in gelijkmatige blokjes.
Beleg een bakplaat met bakfolie en leg hier de groenten op. Hussel alles een beetje door elkaar en plaats in de oven voor 30 minuten.
Zet een pan op het vuur en giet hier wat olie in. Voeg de fijngesneden ui, gember, chilipeper en knoflook toe en bak rustig zonder de ui en knoflook te laten kleuren.
Doe de pompoen erbij en giet hier de rijstmelk op. Voeg de kurkuma, nootmuskaat, quinoa, zout en peper toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat koken tot de pompoen zacht geworden is (ongeveer 20 minuten).
Laat een beetje afkoelen en pureer het geheel met een staafmixer tot een mooie soep en breng op smaak met wat peper.
Garneer de soep met wat rijstroom, paprika vlokken en wat peterselie en eventueel wat geroosterde pompoenpitjes.
4 personen
Foto: Katya Creates